top of page
Apothiki Limnos photo by Thanasis Panos

Ο σύγχρονος πολυχώρος Αποθήκη βρίσκεται στη Λήμνο και φιλοξενεί πολιτιστικές, ιδιωτικές και εταιρικές εκδηλώσεις, σεμινάρια και εργαστήρια. Είναι στο επίκεντρο της ζωής του νησιού και απέχει λίγα μόλις μέτρα από τη θάλασσα καθώς στεγάζεται σε νεοκλασικό κτίριο στο λιμάνι της Μύρινας. 
Πριν πολλά χρόνια η Αποθήκη ήταν η καρδιά της παλιάς ψαραγοράς του λιμανιού. Σήμερα, ο χώρος αυτός, ανακαινισμένος και εξοπλισμένος με τα κατάλληλα εφόδια, αλλάζει ιδιότητα δημιουργώντας έναν «πολυχώρο» ιδανικό για τη διεξαγωγή και την ανάδειξη πολιτιστικών και κοινωνικών εκδηλώσεων στη Λήμνο. Με θέα το γραφικό λιμανάκι της Μύρινας και τη Μεσόγειο, και στην πίσω πλευρά το Βυζαντινό φρούριο, φιλοξενεί δρώμενα διαφόρων ειδών, ικανοποιώντας τις απατήσεις των ενδιαφερόντων.

Η Λήμνος είναι ένα από τα μεγαλύτερα Ελληνικά νησιά και βρίσκεται στο βόρειο Αιγαίο. Παρά το μέγεθός της, έχει καταφέρει να διατηρήσει έως σήμερα την αυθεντικότητά της, τα γραφικά της στοιχεία και τη μοναδική φυσική ομορφιά της προσφέροντας έτσι μοναδικές εμπειρίες στους επισκέπτες της.  
 

 

Ποιοι Είμαστε:

Η Αποθήκη

Παραχωρούμε το χώρο μας προς ενοικίαση και υποστηρίζουμε εκδηλώσεις όπως:
 
Εικαστικές και φωτογραφικές εκθέσεις
Παραστάσεις
Εκδηλώσεις πολιτιστικών συλλόγων
Εργαστήρια
Συνέδρια και σεμινάρια
Ιδιωτικές εκδηλώσεις όπως βαπτίσεις, πάρτι, γάμους
Εταιρικές εκδηλώσεις
 
Προσφέρουμε τη βοήθεια μας στην ανάδειξη και προώθηση της κάθε εκδήλωσης. Για τη διευκόλυνσή σας όσον αφορά τη διαμονή συνεργαζόμαστε με το Limnos Experience. Για περαιτέρω πληροφορίες παρακαλούμε να επισκεφθείτε το www.limnos-experience.com.
 

Η Λήμνος

Η Λήμνος είναι ένα ιστορικό νησί, γνωστό στην Αρχαία Ελλάδα ως το νησί του Ηφαίστου, του θεού της φωτιάς. Τα αξιοθέατα είναι πολυάριθμα, μερικά από αυτά είναι το απολιθωμένο δάσος, κάστρα, αρχαιολογικά μνημεία, λίμνες, και φυσικά πανέμορφες παραλίες.
Η αρχαία ιστορία και μυθολογία του νησιού, δίνουν στη Λήμνο το μοναδικό της χαρακτήρα. Ένας από τους πιο ιδιαίτερους αρχαιολογικούς χώρους είναι η αρχαία συνοικία Πολιόχνη. Η Πολιόχνη αναπτύχθηκε ως ένα μεγάλο οργανωμένο πρωτοαστικό κέντρο με το πρώτο "βουλευτήριο" στον κόσμο – ένα από τα αρχαιότερα παραδείγματα δημοκρατίας. Η Λήμνος ήταν επίσης σημαντικός τόπος για τη Βυζαντινή Αυτοκρατορία.
Στα ανατολικά, το νησί έχει πλούσιους υδρότοπους με λίμνες αλμυρού νερού, στις οποίες παρατηρητές πουλιών συγκεντρώνονται στο νησί για να απολαύσουν τα 279 είδη πουλιών που κατοικούν εκεί. Ολόκληρο το νησί περιλαμβάνεται στο δίκτυο "Natura 2000" λόγω της μοναδικής πανίδας και χλωρίδας, η οποία προστατεύεται με οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Εκείνοι που αγαπούν την εξερεύνηση στο φυσικό περιβάλλον θα αγαπήσουν και τη  Λήμνο, καθώς το εκπληκτικό άγονο τοπίο του νησιού με παραλίες, λόφους, απόκρημνες ακτές, γκρεμούς και ηφαιστειακούς κρατήρες, παρέχει ιδανικά μέρη για περπάτημα, πεζοπορία, ποδηλασία, και ιστιοπλοΐα. 
Η Λήμνος έχει 280 χιλιόμετρα ακτογραμμής και τριάντα ένα χωριά που το καθένα προσφέρει μοναδικές επιλογές αυθεντικών Ελληνικών γεύσεων και αναψυχής εξαιρετικής φιλοξενίας. Είναι ένα ιδανικό νησί, όπου οι επισκέπτες του μπορούν να συνδυάσουν ξέγνοιαστες διακοπές κοντά στη θάλασσα, τη φύση αλλά και τον πολιτισμό καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου.
 

Top photograph by Thanasis Panos

bottom of page